Een huis verbouwen doe je natuurlijk niet zomaar. Het kost vaak een hoop geld maar ook veel energie en tijd. Niet altijd krijg je het geld dat je in een verbouwing steekt volledig terug bij de verkoop van je eigen huis. Maar welke verbouwing laat jouw huis wel in waarde stijgen en welke verbouwingen voegen dan weer nauwelijks iets toe? Lees hieronder de 5 tips die kunnen zorgen voor een waardestijging.

1. Isoleren.

Isolatiemaatregelen maken je huis meer waard, denk daarbij aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas en isolatie van het dak. Elke willekeurige toekomstige koper zal er blij mee zijn aangezien het niet smaakgevoelig is. Het is natuurlijk een financieel voordeel voor jezelf als de energielasten omlaag gaan. Dit is al helemaal positief nieuws voor eventuele geïnteresseerden. Bij het verbeteren van je isolatie in je huis kan je uitgaan van een waardevermeerdering van 75 tot 100% van de geïnvesteerde kosten.

2. Achterstallig onderhoud.

De investering om eventueel achterstallig onderhoud weg te werken, verdient zich voor 80 tot 100% weer terug. Het is dus zeker de moeite waard! Denk daarbij aan onderhoud uitvoeren aan het dak van je woning of schilderwerk aan de kozijnen. Een huis dat goed en netjes is geverfd, waarbij ook alles is gerepareerd, spreekt zeker aan bij een koper!

3. Breid je woning uit.

Een aanbouw of uitbouw vergoot de woonoppervlakte van je huis, dat is natuurlijk ook interessant! Een nadeel van een uitbouw is dat je tuin er een stuk kleiner van wordt. Als je tuin al niet zo groot is, kan deze uitbreiding je woning ook minder aantrekkelijk maken voor eventuele toekomstige kopers.

4. Maak je zolder bewoonbaar.

De oppervlakte van een huis heeft erg veel invloed op de prijs. En dan met name de ‘’woonoppervlakte’’ van een woning. Je zolder zonder trap of een zolderruimte met een laag plafond worden niet tot het woonoppervlakte gerekend. Een dakkapel of een vaste trap naar zolder plaatsen zal dus een goede investering zijn! Denk daarbij aan een waardevermeerdering van 60 tot 100% van de gemaakte kosten.

5. En een nieuwe badkamer of keuken dan?

De badkamer vernieuwen, een nieuwe keuken plaatsen of de tuin opknappen zorgen zelden voor het terugverdienen van de investering. Dit komt omdat dit vaak erg smaakgevoelig is, de één wil een ligbad en de ander wil juist weer een inloopdouche. Mocht je badkamer of keuken nou erg gedateerd zijn, dan kan het natuurlijk wel helpen deze te vervangen. Maak dan een zo’n neutraal mogelijke keuze, zodat deze aanpassingen niet nadelig gaan werken bij de verkoop van je huis.

Kortom, genoeg tips om mee aan de slag te gaan. Van plan om je woning te gaan verkopen? Bel dan voor een afspraak, de koffie staat altijd voor je klaar bij Van Hardeveld Makelaardij tussen Barneveld en Lunteren!