Binnenkort van plan om je huis te verkopen? Of juist op zoek naar een nieuwe woning? Dan is het prettig om een makelaar in de arm te nemen. Maar hoe bepaal je wie een goede makelaar is? Hieronder 3 punten die je kunt meenemen in het kiezen van een juiste makelaar. Zorg er in ieder geval voor dat er persoonlijk contact is geweest en in combinatie met de onderstaande punten moet het vast goed komen een goede makelaar te vinden!

Geen verassingen

Een goede makelaar maakt heldere afspraken over de courtage kosten. Dit is altijd een vast percentage, zo komt niemand voor onaangename verassingen te staan. De prijs voor de diensten die de makelaar levert worden vastgelegd en de werkzaamheden worden uitgesplitst.

Goede presentatie

Bij de verkoop van je woning is het erg belangrijk om verzekerd te zijn van een goede presentatie. Mooie foto’s en een goede presentatie waardoor je huis goed opvalt tussen alle andere huizen. Bij een goede online presentatie kun je denken aan:

  • Professionele foto’s
  • Een virtuele tour met 360-graden beeldmateriaal
  • Een mooie en aantrekkelijke woningvideo
  • Heldere plattegronden

Realistische waardebepaling

Met de gekte van de huizenmarkt van nu kan het zijn dat er onrealistische waardebepalingen afgegeven worden. De makelaar stelt de waarde van de woning vast, een hoge waardebepaling lijkt aantrekkelijk maar geeft verkeerde verwachtingen. Makelaars die aangesloten zijn bij de NVM geven gegarandeerd een realistische waardebepaling. 

Vanzelfsprekend kun je bij Van Hardeveld makelaardij terecht voor het (ver)kopen van een huis in Barneveld, Lunteren en omstreken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis en realistische waardebepaling.